FORUM TBSTTKHH1 MASIH DALAM PERCUBAAN.FORUM INI ADALAH PERCUMA DAN BILANGAN REGISTER USER ADALAH TERHAD. HARAP MAKLUM

ADMIN TBSTTKHH1 FORUM


MALAYSIA FOREX EDUCATION
 
HomeLIVE ROOM*RegisterLog in
Latest topics
» Salam perkenalan
by Nak Kenal FX Fri Nov 06, 2015 5:36 am

» GOTI 2 ( BAB 6 )
by kaiserfx Mon May 11, 2015 6:29 am

» GOTI 2 ( BAB 1 )
by vickypury Sun May 10, 2015 7:47 am

» MENGESAN ARAH HH1
by Newbie TBST Sun Apr 12, 2015 12:37 am

» salam perkenalan
by andrie Sun Apr 05, 2015 11:34 am

» GOTI 2 ( BAB 7 )
by WavetoFreedom Mon Feb 16, 2015 7:05 pm

» GOTI 2 ( BAB 4 )
by FerdinandHiu Mon Jan 26, 2015 11:50 am

» GOTI 2 ( BAB 12 )
by mahdir@amal Wed Dec 03, 2014 2:53 am

» Ulasan Market EJ 24 Nov 2014 By Trade Bank
by irsafx Tue Nov 25, 2014 4:02 pm

» Ulasan Market EJ 12- 14 Nov by Trade Bank
by irsafx Tue Nov 25, 2014 4:00 pm

» Ulasan MArket EJ 17Nov 19Nov 2014
by AdminTBST Fri Nov 21, 2014 2:30 pm

» CARA ENTRY MENGIKUT ARAH HH1
by cepokaya Tue Nov 18, 2014 8:27 pm

» GOTI 2 ( BAB 2 )
by zhigit Sun Nov 16, 2014 2:28 am

» TRADE KEPAHAMAN TBST
by wijaya Fri Nov 14, 2014 2:59 pm

» HHJ LT TYPE 1
by wijaya Wed Nov 12, 2014 11:21 am

» TEORI HH1 ( ARAH PERJALANAN MARKET )
by AdminTBST Tue Nov 04, 2014 2:43 pm

» GOTI 2 ( BAB 15 )
by lonerangerlot587 Mon Oct 27, 2014 6:46 pm

» ANALISA MARKET EJ DAN EU OLEH ADMIN TBST
by wijaya Sun Oct 26, 2014 6:30 pm

» MARKET REPAIR
by AdminTBST Fri Oct 24, 2014 3:56 pm

» GOTI 2 ( BAB 14 )
by AdminTBST Thu Oct 23, 2014 6:09 am


Share | 
 

 27 SEPTEMBER 2011

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
AdminTBST
ADMIN TBST
ADMIN TBST
avatar

Posts : 280
Join date : 04/07/2012

PostSubject: 27 SEPTEMBER 2011   Thu Jul 19, 2012 6:06 pm

Syukur  pada ALLAH s.w.t. yg Maha Alim iaitu Maha Mengetahui maha kuasa atas tiap tiap sesuatu. Selawat serta salam kpd nabi Muhammad s.a.w pembawa rahmat kpd seluruh alam.

Tengok market  EU hari ni 27/09/2011

Jika kita perhati market hari ni ikut KK x da Trade Bank. Smart Trade 3 yes. Jika ada kefahaman dari high candle jam 8 mlm tambahkan 15 pip harga sekitar 1.3611 buy dari situ close candle jam 9 mlm. Maka close untung 30 pip. Itu Smart Trade. Kita Tengok pula Trade Kefahaman.

1. Trade Kefahaman 3 candle berlawanan (ni belum saya ajar) saya bagi sikit.

candle jam 4 pm sell
candle jam 5 pm buy
candle jam 6 pm buy..
so jam 7 pm kita BUY ikut candle jam 6 pm. Kena tahu Volumes candle baru kita kategori kan Trade kefahaman close candle jam 7 mlm kita close boleh untung 60 pip.

2. Trade Kefahaman bank reverse 1/2 jam

Jam 9 mlm bila muncul candle Bank dan bila close sekitar 66 pip. Kita dah nampak ini smart trade so Tunggu market reverse. Jika sekitar 60 pip maka Tunggu Reverse sekitar 35 pip, yes mcm di ukur atau dah di tentukan tiba tiba market reverse sekitar 37 pip so kita Buy semula untung 20 pip boleh dpt. Market tak ke close candle jam 9 sebab volumes dah sekitar 160 pip.

Itu lah dulu utk mlm ni jam 12 mlm dah ada lg tu fikir sendiri trade kefahamnan jam 11 mlm senang dpt 20 pip sebab volumes dah 160 pip. Jumpa lg. Slmt mlm.
Back to top Go down
 
27 SEPTEMBER 2011
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: KULIAH-KULIAH AKADEMI TBST :: PERBINCANGAN EURUSD-
Jump to: